TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Az Árpád Ágyas Meggy Pálinka mély rubintvörös színét a közel másfél évig tartó ágyas érlelésének köszönheti. Az aszalt meggy ágyon történő 12 hónapos pihentetésnek köszönhetően a gyümölcsben megbúvó koncentrált íz és aromajegyek kioldódtak, hogy ezzel tarkítsák eme különleges párlat karakterét. Aromájában kicsattanó gyümölcsösség a meghatározó, míg az egész szájat kitöltő telt zamatokban marcipános magkarakter, savanykás ízek és búja aszalt gyümölcsre emlékeztető íz is helyet kap. Ahogy garatunkban lecsúszik az pedig egyszerűen fantasztikus.
A termékcsalád nevének eredete maga az előállítási eljárásból adódik. Az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerik. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érlelik minimum 12 hónapig. Első ütemben friss gyümölcsön hozzávetőlegesen 6 hónapig, majd a kellő szín, íz és édesség elérését követően áthelyezik aszalványra az ízek lekerekítése érdekében.
Ágyas pálinka duplán ágyazva az Árpád Pálinka egyedi fejlesztése. A pálinkák desztilláláshoz literenként minimum 12 kg gyümölcsöt használnak fel és még további 6 kg aszalt és friss gyümölcsöt az ágyazáshoz. Ezzel a technológiával sikerült a napjaink közkedvelt íz világú ágyas pálinkáknál megszokott lágy, krémes, gyümölcsös íz világot még tovább fokozni, és egy páratlan íz világú ágyas pálinkát megalkotni. A terméket a gyártás végén óvatosan szűrik, ennek ellenére hosszabb ideig történő mozdulatlanság esetén a gyümölcsrostok leülepednek a palack aljára. Ebből kifolyólag a termék címkéjén feltüntetésre került a „SZŰRETLEN” szó és a „SZŰRETLEN pálinka” jelző.
A termékcsalád nevének eredete maga az előállítási eljárásból adódik. Az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerik. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érlelik minimum 12 hónapig. Első ütemben friss gyümölcsön hozzávetőlegesen 6 hónapig, majd a kellő szín, íz és édesség elérését követően áthelyezik aszalványra az ízek lekerekítése érdekében.
Ágyas pálinka duplán ágyazva az Árpád Pálinka egyedi fejlesztése. A pálinkák desztilláláshoz literenként minimum 12 kg gyümölcsöt használnak fel és még további 6 kg aszalt és friss gyümölcsöt az ágyazáshoz. Ezzel a technológiával sikerült a napjaink közkedvelt íz világú ágyas pálinkáknál megszokott lágy, krémes, gyümölcsös íz világot még tovább fokozni, és egy páratlan íz világú ágyas pálinkát megalkotni. A terméket a gyártás végén óvatosan szűrik, ennek ellenére hosszabb ideig történő mozdulatlanság esetén a gyümölcsrostok leülepednek a palack aljára. Ebből kifolyólag a termék címkéjén feltüntetésre került a „SZŰRETLEN” szó és a „SZŰRETLEN pálinka” jelző.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Ital típus: | Ágyas pálinka |
Pálinkafőzde: | Árpád Pálinkafőzde |
Gyümölcs: | Meggy |
Érlelési idő: | 1.5 év |
Érlelés módja: | Gyümölcságyon érlelt |
Limitált kiadás: | Különleges kiadás |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 16-19°C |
Szín: | Mély bordó |
Ezekhez ajánljuk: | Keserűcsokoládéhoz, gyümölcsszószos sültek mellé is remek.
|
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2021. 12. 27.
Tökéletes! Minden korty igazi ízorgazmus volt.
|
2021. 12. 22.
Igazolt vásárlás
|
2021. 10. 29.
Kellemes az íze nem az megszokott 60 fokos pálinka ami marja a tokát az embernek. Édeskés íze van de erős.
|
2020. 02. 29.
Finom, de - várakozással ellentétben- nem múlta felül a sárgabarackosat.
|
2019. 12. 01.
Saját szervezés kóstolóhoz vettem. Sajnos nem jól lőttem be csúcspontnak, mert ez, árával ellentétben nem csúcs pálinka, inkább különleges. A dupla ágyak köszönhetően nagyon édeskés, de ezt ellensúlyozza a nyelőcsövet végigmaró csípős ízhatás. A 60 fok rögtön érezhető, ebből senki nem kért többször. Ennek ellenére ajánlható, de óvatosan kínálgassuk.
|
2017. 12. 04.
Ünnepi alkalmakra van eltéve, de biztos nagyon finom.
|
2017. 01. 20.
Különleges, finom gyümölcsös íz a 60° erejével nagyon ütős kombináció. Máskor is vásárolni fogom.