TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
Az Árpád Ágyas Meggy Pálinka cherry-s, bonbonos, magával ragadó, fiatalos ital, latinos temperamentummal. Telt, kerek, mindent betöltő meggy íz, melyben tökéletesen párosul az aszalt, illetve friss megy zamata. Utóízében étcsokoládé fedezhető fel.
A termékcsalád nevének eredete maga az előállítási eljárásból adódik. Az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerik. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érlelik minimum 12 hónapig. Első ütemben friss gyümölcsön hozzávetőlegesen 6 hónapig, majd a kellő szín, íz és édesség elérését követően áthelyezik aszalványra az ízek lekerekítése érdekében.
Ágyas pálinka duplán ágyazva az Árpád Pálinka egyedi fejlesztése. A pálinkák desztilláláshoz literenként minimum 12 kg gyümölcsöt használnak fel és még további 6 kg aszalt és friss gyümölcsöt az ágyazáshoz. Ezzel a technológiával sikerült a napjaink közkedvelt íz világú ágyas pálinkáknál megszokott lágy, krémes, gyümölcsös íz világot még tovább fokozni, és egy páratlan íz világú ágyas pálinkát megalkotni. A terméket a gyártás végén óvatosan szűrik, ennek ellenére hosszabb ideig történő mozdulatlanság esetén a gyümölcsrostok leülepednek a palack aljára. Ebből kifolyólag a termék címkéjén feltüntetésre került a „SZŰRETLEN” szó és a „SZŰRETLEN pálinka” jelző.
A termékcsalád nevének eredete maga az előállítási eljárásból adódik. Az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerik. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érlelik minimum 12 hónapig. Első ütemben friss gyümölcsön hozzávetőlegesen 6 hónapig, majd a kellő szín, íz és édesség elérését követően áthelyezik aszalványra az ízek lekerekítése érdekében.
Ágyas pálinka duplán ágyazva az Árpád Pálinka egyedi fejlesztése. A pálinkák desztilláláshoz literenként minimum 12 kg gyümölcsöt használnak fel és még további 6 kg aszalt és friss gyümölcsöt az ágyazáshoz. Ezzel a technológiával sikerült a napjaink közkedvelt íz világú ágyas pálinkáknál megszokott lágy, krémes, gyümölcsös íz világot még tovább fokozni, és egy páratlan íz világú ágyas pálinkát megalkotni. A terméket a gyártás végén óvatosan szűrik, ennek ellenére hosszabb ideig történő mozdulatlanság esetén a gyümölcsrostok leülepednek a palack aljára. Ebből kifolyólag a termék címkéjén feltüntetésre került a „SZŰRETLEN” szó és a „SZŰRETLEN pálinka” jelző.
Származási hely:
i
|
Magyarország |
Ital típus: | Ágyas pálinka |
Gyümölcs: | Meggy |
Érlelési idő: | 1.5 év |
Érlelés módja: | Gyümölcságyon érlelt |
Limitált kiadás: | Különleges kiadás |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 16-19°C |
Szín: | Mély bordó |
Ezekhez ajánljuk: | Keserűcsokoládéhoz, gyümölcsszószos sültek mellé is remek.
|
Nemzetközi elismerések, díjak: | 2013 Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny Ezüst 2015 Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny Bronz 2016 Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny Bronz 2017 Quintessence Ezüst 2018 Quintessence Ezüst |
Vélemények
Írja meg véleményét!
|
2022. 01. 28.