Ardbeg whisky
200 évvel korábban még nem volt akkora pörgés az Islay-szigeten, mert Ardbeg csak egy apró, mindentől távoli kis település volt. Az Islay-szigetlakók egyik legrafináltabb figurája, Duncan Macdougall viszont már 1798-ben ráérzett a lehetőség tőzegbe kondenzált illatára, és kibérelte azokat a területeket, ahol a mai napig is folyik az Ardbeg whisky termelése. Minden Macdougallek atyja beszerezte a lepárló indulásához szükséges kereskedelmi engedélyeket, és minden adott volt egy nyerő skót vállalkozás beindításához, amely alapjaiban változtatta meg a skót Islay-whisky természetét.
1815-ben megnyílt az Ardbeg első lepárlója, és beindul a desztillálás máig tartó folyamata. 1839-ben megjelent az Ardbeg whisky első újsághirdetése, ami akkorát robbant, hogy beindította az ital importját az Amerikai Egyesült Államokba. 1911-re az Ardbeg név valódi védjeggyé vált, a hatalmas A betű pedig szimbolizálja magát a brandet és a kiváló minőséget. 1997-ben a Glenmorangie megvásárolta az Ardbeget, és minden korábbinál nagyobb stabilitást adott a vállalatnak. 2000-ben létrejött az Ardbeg Bizottság, amelynek tagjai szigorú törvényekkel szabályozták a minőségi Ardbeg whisky elkészítését, emellett azt is garantálni szeretnék, hogy az Ardbeg lepárló ajtaja soha többé ne záruljon be. Ekkoriban vált meghatározóvá az Ardbeg whisky karakterisztikus tulajdonsága, az extra erős tőzegesség és a florális édesség aromaegyensúlya.
Kóstoljuk meg az Islay-szigeti Ardbeg whiskyt! Fedezzük fel az Ardbeg 10 years whiskyt, az Ardbeg An Oa whiskyt, az Ardbeg Uigeadail whiskyt, az Ardbeg Corryvreckhan whisky változatos és varázslatos ízeit!