Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

A kávé igazi szeretete és az Unicum Barista története egyenesen magyar kézből.

A kávé igazi szeretete és az Unicum Barista története egyenesen magyar kézből.

A 2020-as év egyik újdonságaként robbant a Zwack Unicum gyógynövénylikőrje, mely a hagyományos Unicum receptjét felhasználva ötvözte a azt a kávézás hosszú időkre visszanyúló hagyományaival. Ismerjük, hát meg honnan is származik az a pompás kávé, mely az Unicum Baristát adja és ismerjük meg a kávé mögött álló szakembereket.

A kávé igazi szeretete, egyenesen magyar kézből.

Sokszor gondolkodtunk el azon, hogy hátrahagyjuk a nagyvárosi nyüzsgést, a rövid határidejű projekteket, és egy csodálatos közép-amerikai országban, a természetben teljes összhanggal éljük boldogan az életünket, és végre azt csináljuk, amit igazából szeretünk…

Azért, ha egy finom kávét kortyolgatunk a kedvenc fotelünkben, legkedvesebb takarónkkal takaródzva és kinézünk az ablakon belénk is költözhet az a nyugalom, amely elrepíti az elménket egy hasonló paradicsomi környezetbe.

Bányai László személye és kitartása – nem utolsó sorba a természet szeretete – sokunk előtt becsülendő. Még a szocializmus idején költözött az Amerikai Egyesült Államokba, ahol vállalkozást alapított, melyből egy sikeres vállalatot hozott létre, de mindig is arra vágyott, hogy a festői Costa Rica-n letelepedhessen, és kávéval foglalkozzon. Gyakran járt horgászni az USA-ból Costa Rica partjaihoz, és akkor fedezte fel ezt a csodálatos országot és a földjében rejlő kincseket.

2007-ben – fiára hagyva a jólmenő vállalkozást – vásárolt 11 hektárnyi területet Lourdes völgyében, és nem titkolt terve volt, hogy újra telepítse 55.000 Caturra és Catuai kávécserjével. Azért esett a választása a lourdes-i völgyre, mert a helyiek szerint „Isten tartja a kezét a völgyön”. Szavaival élve: „Tettem egy kört és mostanra megtaláltam, amit kerestem.”

Zwack Unicum Barista & Lucky Cap

Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető
+
Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető
Összesen: 11.640 Ft
helyett 10.990 Ft
Kedvezmény: 6%

Bányai László „fincája” egyedülálló, kávétermesztési szempontból is. Összesen három ívben terül el terület, így öt dűlőre tagolt, melyek mindegyikét másként éri a nap. A kora reggeli óráktól besüt a völgybe, és változatos módon, de mégis egységesen elosztva éri a cserjéket. Az uralkodó szélirány és a folyamatosan mozgó friss levegő, gyakorlatilag megakadályozza, hogy a párás levegő megszoruljon, így a kávét fenyegető egyes betegségek nem fenyegetik a jó termést. A tengerszint feletti 1410-1450 méteren elhúzódó területet keresztülszeli a tisztavizű „Isten áldása” forrás, mely a feldolgozás során és a frissen telepített cserjék gondozásánál óriási segítség. A gyomírtást csak kézierővel végzik, és vegyszeres kezeléseket nem alkalmaznak a területen, amely nagymértékben hozzájárul a Bányai kávék magas minőségéhez. Mindenkinek ajánljuk, hogy kóstolja meg Bányai László kávéit, hiszen a Speciality Coffee Association pontszámai szerint is kiválóak, de egy kicsit mégis közelebb áll a mi szívünkhöz, mert magyar.

Valljuk be, hogy nem lenne teljes a kép, ha nem említünk meg egy bizonyos kávé pörkölőt, aki a Bányai László kávéiból pörköli azokat a csodálatos termékeket, mint a Lucky Cap Bányai kávék variációi. Ez az ember nem más, mint a többszörös Barista bajnok, kávépörkölő és a szekszárdi A Kávé Háza üzemeltetője Tóth Sándor.

Tóth Sándor 1997-ben döntötte el, hogy kávéval fog érdemben foglalkozni. 2007-ben elkezdett intenzíven tanulni, 2008-ban az első versenyén indult, 2010-ben Londonban vb-döntős, 2011-ben két kategóriában is magyar bajnok lett, és a kolumbiai világbajnokságon is képviselte hazánkat. Kevés olyan szakember van Magyarországon, aki ilyen hitelességgel közvetíthetné Bányai László kávéit. A 2010-es évek elején Magyarországon végre beinduló Speciality Coffee hullám első generációjához tartozó Sándor mára egy igen is kedvelt és ismert név a szakmában. Jelenleg is mentora, szervezője több szakmai rendezvénynek, és a jövő szakemberi mind sokat tanulhatnak tőle. A Bányai kávékkal is azért szeret foglalkozni, mert mindig is a legmagasabb minőség volt számára az alap. Állítása szerint egy csésze „kommerciális” és egy magas minőségi kávé között 20-50 Ft az eltérés. Miért ne fizetné meg a fogyasztó, ha az az élmény amit egy különleges kávétól kap, sokkal több és jobb, mint amit egy nagyvállalati, tömeggyártott termék tudna adni? „100-ból 100 ember választja azt, hogy inkább fizet 50 Ft-tal többet, egy sokkal jobb élményért.” Sándornak mindig is a termőterület szelektált kávék voltak a kedvencei, de mind közül a costa rica-i Bányai Farm kávéi a legkedvesebbek. Szeretjük, hogy egy magyar ember saját területéről, egy magyar pörkölő üzem gondos munkájával tudjuk itthon fogyasztani, egy egzotikus és varázslatos ország termését. Így valójában könnyebb számunkra abban a bizonyos fotelben, a kedvenc takarónk alatt kortyolgatni a legfinomabb kávénkat, és az ablakon át kitekintve a világra…

Zwack Unicum Barista Ajándék Speciality Kávéval

Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető
+
Mennyiségi egység: 1 darabtól rendelhető
Összesen: 34.890 Ft
helyett 31.000 Ft
Kedvezmény: 11%

Mi lehet jobb annál, ha 2 szakember összeáll és megalkot egy csodálatos terméket? Válasz: Ha 3 szakember áll össze. Olyannyira közel tökéletes, amit alkotnak ketten, hogy Magyarország legnagyobb likőrgyára is felfigyelt a termékeikre.
Zwack Sándornak már 2016-ban megfordult a fejében, hogy a méltán híres és ismert Zwack Unicumot egy különleges kiadás keretein belül összehozza a kávéval. Nem akart olyan hibákba beleesni, mint más nemzetközi likőrgyártók, hogy nem a legmegfelelőbb kávét használják a likőrjükkel való házasításhoz. Természetesen a legmegfelelőbb alapanyagot szerette volna választani, és nem is volt kérdés, hogy Bányai László és Tóth Sándor lesz számára a tökéletes választás.
2020-ban megszületett az Unicum Barista kiadás, amely az Unicum Szilvát és az Unicum Riserva-t kíséri a sorban.
Igazán kiemelkedő az az összhang, mely a Zwack Unicum Barista ízjegyei jellemzi. A  Lucky Cap COMPONENT arabica kávé kellemesen kesernyés, krémes, megkapó zamatát tökéletesen kiegészíti az ital gyógynövényes ízeit. Kortyolásakor a kávé semmivel sem összetéveszthető izgalmas zamat robban a szájban, melyet a likőr megszokott karaktere kísér. Lecsengése kifinomult, kesernyés, viszont fűszeressége remek élményt kínál.
Szeretjük, hogy egy magyar ember saját területéről, egy magyar pörkölő üzem gondos munkájával tudjuk itthon fogyasztani, egy egzotikus és varázslatos ország termését.
Így valójában könnyebb számunkra abban a bizonyos fotelben, a kedvenc takarónk alatt kortyolgatni a legfinomabb kávénkat, és az ablakon át kitekintve a világra… De így, most egy pohár Unicum Barista is közelebb visz ehhez az élményhez.
Tartalomhoz tartozó címkék: italtörténelem mindenmás