Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 15.000 Ft-tól

ingyenes

6 rum, ami trópusi életörömöt hoz

6 rum, ami trópusi életörömöt hoz

Egy zimankós téli estén vagy egy hűvösebb őszi délutánon semmi sem élénkíti jobban az ember testét és lelkét, mint egy remekbeszabott rum! De elmondhatjuk, hogy egy ütős Don Papa vagy Words End rum kortyolásához nem kell feltétlenül egy jól körülhatárolható, adott évszakhoz kapcsolódnia. Hiszen manapság már egyre többen isznak szívesen rumot akár önmagában, akár egy pompás koktél alkotóelemeként.

Lássuk, melyik az a 7 rum, amik bármilyen évszakban és bármilyen élethelyzetben jókedvre derítenek minket!

Worlds End Navy: a rum, amiért a világ végére is elmennénk!

A Worlds End rumok mindegyike a régi hajósok által rettegett világ végére utal.

Ők még úgy gondolták, hogy létezik egy olyan terrénum a tengeren, ahonnan egyszerűen nincs tovább, és a végtelen mélységbe zuhannak a legénységgel együtt. Erre szerencsére sosem került sor, hiszen a Worlds End mindig olyan rumokat készít, amikkel nem zuhanást élünk át, hanem felemelően finom rumélményekkel gazdagodhatunk!

A folyton kalandra és fosztogatásra szomjazó vikingek, Tengerész Henrik de még Kolumbusz Kristóf vagy a vagány Vaco de Gama sem álmodhatott olyan pöpec rumokról, mint a Worlds End párlatai. A bátorságnövelő rumokat szürcsölgetve a legendás tengeri szörnyekkel és a kalózokkal is bátran felvették volna a küzdelmet! A Worlds End inspirálója Nathaniel Winter kapitány, aki életcéljának tekintette az ismeretlen vizek feltérképezését, minden áron el akart hajózni a világ végéig. Nathaniel kapitány kalandvágyó játékot űzött a tenger végtelenjével, és hasonló utat választott a Worlds End rum is: kreatív játékba kezdett a rumos ízek sokszínűségével, ami a Worlds End Navy rumban élénken megnyilvánul.

57%. Ez az a lehengerlő alkoholtartalom, amivel a Worlds End Navy delejez minket. Nem túlzás azt állítani, hogy a gyártó egyik legjobb italáról van szó, hiszen ez a desztillátum nemcsak alkoholtartalmával, hanem aromakarakterével szintén maradandót alkot!

Már az alapállás is igen sokatmondó: a Worlds End Navy 3, 5 és 8 éves rumok keverékéből készült. Az aromák stílusos egyediségéért a Triple Cask jelleg, a háromhordós érlelés dicsérhető, a párlat 3 év érlelődés alatt tett szert mesés ízeire. Az overproof köntösbe szőtt folyékony gyönyör már az illatban feltárja a trinidadi és jamaikai fűszerek fortissimóját.

A kibontakozó komplexitásban egyszerre áramlik az orrunkba a friss fűszeresség, a citrusok energikussága, a feketebors, a mandula és a gyömbér. Szerencsére a zamatában sem kell csalódnunk: elárasztja a szánkat a melengető trópusi fűszerek bősége, az egzotikus gyümölcsök gazdagsága. A vaníliás jegyzetek tobzódásáról nem is beszélve, ami ismét egy újabb réteggel vonja be ezt az overproof tételt.

Az észteres, kifinomult funky jegyzetek is érvényesülnek ebben a rumban, ami feliratkozhat az általunk ivott legjobb rumok listájára!

 

A Fülöp-szigetek felszabadítóan finom zamata: a Don Papa

Szabadság! Ez a szellemiség járja át az egzotikus Fülöp-szigetek minden tisztását, és ez a felszabadult öröm érezhető a Don Papa rum valamennyi ízében. A szemlélet Dionisio Magbuelashoz kapcsolható, ő volt ugyanis a vidék elszánt szabadságharcosa, aki az idők során legendás hőssé nemesedett a filippínók körében. Nemes tetteiért kapta ez a rum a Don Papa nevet, követői így becézték a mindig küzdelemre kész férfiút. Don Papa kezdetben sámánként, gyógyítóként segítette az itt élőket, aztán cukornádfarmer lett, és a tömegek élére állt a forradalmi időkben a helyiek elnyomói ellen. Merészen, mindent kockára téve szembeszállt a spanyol hódítókkal, és csapataival elűzte őket Negros szigetéről. Don Papa hőssé vált. A filippínók úgy érzik, a mai napig ott él és lüktet a szellemisége valamennyi filippínó szívében.

Az öreg iránti rajongás napjainkban sem merült feledésbe, Nemcsak rumot neveztek el róla, hanem az igazi megszállottak magukra tetováltatták Don Papát, hogy ne csak a lelkükben, hanem a testükön is viselhessék a fanatikus harcost. A Don Papa rum a fülöp-szigeteki Sugarlandből, a cukornád földjéről nyeri különleges édességét. Hiába lüktet mindenütt a 21 század megállíthatatlan technológiai fejlődése, ezen a vidéken még mindent a megszelídíthetetlen természet ural, a buja cukornádföldek határozzák meg a környék arculatát.

A Don Papa Rumot 7 hosszú esztendőn át érlelik amerikai tölgyfahordóban, ráadásul a világ egyik legjobb minőségű cukornádja gondoskodik az ízek kiteljesedéséről ebben a rendhagyóan finom rumban. Kóstolásakor borítékolható a végtelenül édes ízvilág, a karamell és a cukor dominanciája. Egy cukornádmelaszból készített felejthetetlen dark rum ez: elválaszthatatlanul összeforr benne a vanília és a karamella, a csipetnyi narancsos fűszerezés pedig tényleg felteszi a pontot arra a bizonyos i-re. A párlat még magának Don Papának is tetszene ha a nagy harcos velünk lenne! Azért ne varrassuk magunkra a filippínók hősét, de a Don Papa Rumot mindenképp érdemes megkóstolni, mert elvisz miket a gyönyörű szigetvilág őserdeibe.

És tényleg részesülhetünk abban a pezsgő életérzésben, mintha mi is a trópusokon élnénk, a nagy harcos járta dzsungelekben.

 

Quorhum 12 Years Rum: egy érett karibi temperamentum

Nem véletlen, hogy egy igazán jó rum könnyen folyékony valutává válhat a karibi térségben! Különösen ha érett, kiforrott karakterű, és minden kortya arról árulkodik, hogy a Ráktérítő és a Baktérítő közötti lélektani határterületről származik. A Quorhum teli van élettel, a gondos kutatásnak köszönheti mézédes finomságát. Összetevőit szigorú válogatás előzi meg, és bizony 12 évig érlelődik a párlat a hordóban, hogy ez a különleges tétel válják belőle.

A cukornádmelaszból megálmodott ital Ex-Bourbon tölgyfahordóból nyeri zamatát. Valósággal pezseg a barnacukortól és a karamell illatától, amint kinyitjuk a palackot. A fűszerek fortissimója is menten az orrunkba táncol, mint Michael Flatley, egy csipetnyi szerecsendió társaságában. A hordós érlelés e Dominikai rum minden árnyalatában hírt ad magáról, innen ered fás-fűszeres, enyhén citrusos ízgomolygása.

Szóval a Quorhum 12 Years Rum egy kihagyhatatlan tétel. Ott a helye minden nagy fanatikus bárszekrényén, aki imádja a letisztult zamatú karibi stílus párlatait. Trópusi utakra csábít minket, és legyen bármilyen hűvös idő, felforrósítja a vérünket!

 

Egységélmény a Guadeloupe-i terroirról: a Damoiseau Concordia Aged Rum

Harmónia. Ez az a szervezőerő, amely gravitációs mezőként foglalja egységbe a rum különböző elemeit, valósággal magához rántja és láncolja őket. Erre az alapélményre épített beszédes „Concordia” névvel párlatot a Damoiseau. És jó lóra tettek, mert létrehoztak egy hihetetlen aromaegyensúlyt villantó rumot, a a Damoiseau Concordia Aged Rumot.

Illata a bors jutalomjátéka: pajkosan kacérkodik az orrunkkal, aztán a Barrique hordós érlelésből adódó nemes tölgyesség tompít ezen a harsány ostromon. Majd az édesség teljes arzenáljában érkező cukornád veszi birtokba az orrjáratainkat, és az aszalt gyümölcsök édessége, illetve a citrusfélék mámorító cirkulálása kényeztet minket. A Concordia ízében folytatódik a harmónia kibontakozása! A fűszeres fortissimók és az édes rumos zamatok jin-jangja eszméletlen egységben olvad össze a szánkban, mintha mindig is összetartoztak volna.

A mesteri összhang valósággal brillírozik a Damoiseau Concordia Aged Rumban. Minden kortyát áthatja a szimmetria: ezt érezni kell!

 

„Elnöki ügy” a Dominikai Köztársaságból: a Presidente Marti 23 Years Rum

Egy derék dark rum kubai stílusban, méghozzá a számtalan szuper italt készítő Oliver & Olivertől! Ezek a kedvező jelek mér körvonalazzák, hogy egy frenetikus italról beszélünk! A Dominikai Köztársaságból érkező finomság karaktere a solera rendszernek köszönhető, a hihetetlenül hosszú 23 éves érlelés garancia a kifinomultságra. A Presidente Marti nevéből adódóan is egy igazi „elnöki ügy”, elegáns és kellemesen testes melaszköltemény.

Illatában őrölt táncot jár az érett melange, a tejcsoki, édes mazsolás illatokkal karöltve. Az íze még komplexebb felépítésű élményben részesít minket. A nyelvünkön olvad a kakaóbab, a mazsola, az aszalt szilva, mogyoró, a körte, és egy csomó olyan édesség, mintha egy cukrászda lenne a szánkban.

Édes karakterességében elválaszthatatlanul keveredik a mazsola, a kakaó, a friss vanília. És ha mindez nem lenne elég a megbonthatatlan aromaegyensúlyhoz, Oliverék isteni egzotikus ízeket csempésztek az italba. A fűszeresség valamennyi érzékszervünket felébreszti a kortyolgatása közben. Ez egy igazi felüdülés rumok szerelmeseinek, és Presidente Marti 23 Years Rum arra is kiváltképp alkalmas, hogy a gyűjteményünk ékességévé váljék, amit másoknak is büszkén megmutathatunk!

 

Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és merüljön el a legjobb rumok világában! Kérje szakértő kollégáink segítségét, akik biztos kormányosként segítenek majd tájékozódni a rum tengerén.