Dr. Strange és a Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr varázslata
Benedict Cumberbatch megformálásában a Marvel filmek ikonikus hőse lett a köpenyes férfiúból. Egy autóbaleset során az idegsebész súlyosan megsérült. Az orvosok elmondták Strange-nek, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint nem tudják teljes mértékben meggyógyítani a kezét, így nem praktizálhat tovább sebészként. Stephen Strange viszont annyira szeretett volna gyógyulni, hogy Tibetbe utazott. Földünk természetfeletti „szívcsakrájában” beavatást nyert a misztikus művészetekbe, és olyan erők ébredtek benne, hogy felvette a küzdelmet más dimenziók gonosz teremtményeivel, többek között Dormammuval és a valóságot befolyásoló Skarlát Boszorkánnyal, Wanda Maximoffal is. Miközben több mágikus tárgyat szerzett a küzdelmekhez: Agamotto szemét és a lebegő köpenyét, amely olykor önálló „akciókra” is képes.
A Főmágusnak a Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr lenne a legjobb választás, mivel az egész sztorija olyan szürreális, mint Strange világa. Másrészt a Shanky’s palackjában csörgedező likőr annyira éjsötét és rejtelmes, hogy akár varázslatot is sejthetünk benne. Másrészt az ír italkészítők számára van egy elkerülhetetlen origópont, amihez majdnem mindig visszatérnek: a whiskey! Az élet vize, ami legalább annyira eredendően ír, akárcsak a helyi ezerarcú likőripar! A Shanky’s mesterei gondoltak egy merészet, és megállíthatatlan ambícióval alkottak egy whiskeylikőrt, telis-tele elkápráztató árnyalatokkal, amelyek ellenállhatatlanul „fincsi” metszéspontot alkotnak a feketelikőr és az ír whiskey között.
A párlat névadó hőse, Shanky legalább olyan szürreális figura, mint a Marvel-filmekből ismerős Dr. Strange. Shanky a saját vagány szabályai szerint élő fogathajtó fenegyerek volt, aki nem mindig bánt kesztyűs kézzel az emberekkel, a lovakért viszont a végletekig rajongott. A versenyszellem volt a mindene, egy alkalommal azonban annyira felháborította a rigorózus versenybírákat, hogy egy életre eltiltották a lóhajtástól, képletesen értve a versenyzéstől. A lobbanékony férfiún nem lehetett kifogni, és megtalálta a gyenge pontot a gordiuszi csomón: ló helyett egy izmos lábú struccot kötött a fogata elé, így indult a megmérettetésen, a közönség és az elképedt versenybírák általános csodálatára.
Ilyen észveszejtő mágia maga a Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr is, amelyben sikeresen egybekeverték az ír fekete likőrök misztikus kavargását és a helyi whiskey felülmúlhatatlan finomságát. A párlat a maga nemében legalább annyira klisérobbantó és határokat feszegető, mint a nevét adó Shanky. A nedű egy új klasszikussá nőtte ki magát az ír italipar nagyágyúi között. Miért olyan jó a Shanky? Azért, mert képes feltárni a blended whiskey és a fűszeresség bizsergetően briliáns találkozását a whiskeylikőrben, ráadásul ezt 33%-os alkoholtartalommal teszi; nem kólintja fejbe az embert, megmarad egy mérsékeltebb alkoholtartományban.
A változatosság a párlat csimborasszója, édes fűszeressége egy felejthetetlen ír szimfóniává varázsolja a zamatát. Kóstolásakor érezhetjük, amint a vajkaramellás krémesség simogatja az ízlelőbimbókat, miközben elönti a szájat az ír whiskey gáláns, édes és krémes eleganciája. A zöld szigeten desztillált vaníliás csoda nagy kedvenc az iDrinks üzleteiben, ezért érdemes mielőbb beszerezni belőle egy-két palackkal!
Harry Potter Phoenix Tears Spiced Rumja
A homlokán villám alakú sebhelyet viselő srácot mindenki ismeri, mert a popkultúra egyik fontos figurájává lépett elő az elmúlt évtizedekben, legyen szó a filmekről vagy könyvekről (és épp mostanában válogatják a szereplőket egy készülő Harry Potteres sorozathoz). Manapság Harry Potter neve legalább annyira a varázslás szinonimája, mint Merlin vagy Gandalf alakja.
Harry megküzdött Voldemorttal, a Sötét Nagyúrral, és szembeszállt az ármánykodó gonosz titkos szövetségeseivel a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. Közben összebarátkozott Ronnal és Hermionével, miközben a varázslók sportjában, a kviddicsben is látványos eredményeket ért el. J. K. Rowling írónő egy sokrétű világot teremtett Harry Potterrel, így nem véletlen, hogy komplexitásával lenyűgözte a különleges sztorikra fogékony olvasókat és mozifanokat.
Igen ám, de a frenetikus rumokra szomjazók is komplexitást és egy csipetnyi varázslatot keresnek egy 21. századi, valamennyi érzékszervünket egyszerre lenyűgöző párlatban. Erre tesz kísérletet a Phoenix Tears Spiced Rum, amit készítői sejtelmes elmondása szerint a főnixmadár könnyeiből desztilláltak. A párlat már csak azért is tökéletes választás lenne az immár felnőtt Harry Potternek, mert hősünk a titokzatos Főnix Rend tagjaival szövetkezve vette fel a küzdelmet Voldemort ellen.
A Phoenix Tears Spiced Rum a halhatatlanság madaráról kapta a nevét és ihletését, amely képes bármilyen nehéz és ínséges helyzetből a hamvaiból feltámadni. Másrészt egy hamisítatlan Karibi-térségből érkező ízvarázslat, amelyben ott pezseg a napsütéses rum-Mekka napsütéses energiája, telis-tele a fűszeres szigetel legjaváváal, mit csak egy rum kívánhat!
E legendás elixír valamennyi kortya egy apró megújulás, bár arról nem szól a fáma, készítői miként hozták létre a főnix könnyeiből. A párlat lelkét a szárított gyümölcsök édesgető finomsága és a prémium minőségben játszó karibi rum alkotja. A Phoenix Tears Spiced Rum bővelkedik helyi autentikus cukornádban. Az aromatikus összképet fahéj és gyömbér teszi bizsergetően, lélekemelően fenséges élménnyé a rumos pohárban! A párlat egy meleg, erősen fűszeres aromákban lubickoló ital, édesen melaszos árnyalatokkal, amelynek a gyömbér és a fűszer fortissimója kölcsönöz egyedi, energikus fortissimót.
Kortyolgatás előtt mindenképpen érdemes felrázni a Phoenix Tears Spiced Rum palackját, így egy extra vizuális élményben gyönyörködhetünk: a rumban a főnix természetfeletti könnyeit is láthatjuk!
Harry Houdini Bumbu The Original Rumja
A világhírű szabadulóművész részben magyar származású, Weisz Erikként látta meg a világot Budapesten, a VII. kerületben 1874-ben. Családja 4 éves korában kivándorolt Amerikába, ahol cipőpucolóként, majd újságkihordóként dolgozott. Kevés szabadidejében könyvtárakban olvasott a mágikus trükkökről és gumiemberekről, belevágott a bűvészkarrierjébe. Kártyatrükkjeivel és misztikus eltüntetéseivel hamar hírnevet vívott ki magának. Óriási feltűnést keltett kényszerzubbonyos mutatványa, ahol rugalmas teste által tudott könnyen kiszabadulni. 26 évesen szökései által ő lett a bilincsek királya, Londonban pedig a Scotland Yards bilincseiből is kiszabadult. Kijutott Brooklynban, Detroitban, Rochesterben és Buffalóban lévő börtöncellából, és egy hídról is leugrott megbilincselt kézzel. Kiszabadult a kínai vízi kínzókamrából is, ahová fejjel lefelé megkötözve lógatták. Houdini halálát rejtély övezi, valószínűleg vakbélgyulladásba halt bele a számos életveszélyes bűvészmutatvány után.
Harry Houdini két szökés közben a Bumbu The Original Rumból kortyolna egy embereset. A párlat magában rejt egyfajta szabadságélményt, ami igen jól jönne a híres szabadulóművésznek. Létezik egy hely, ahonnan a nagy Houdini sem akarna kiszökni! A Bumbu The Original Rum hordójából, mert az olyan metaszintre elemeli az édes rum örvénylését, amiből sosem elég, és a szabadulóművész is inkább hosszú időt töltött volna a hordóban, hogy minél többet kortyoljon ebből a karibi elixírből!
A Bumbu The Original Rum már-már hőskölteményként prezentálja a rumban szunnyadó melaszosan édes rétegeket, és megmutatja, miért érdemes mindig visszatérni ehhez a csodálatos műfajhoz! Mert hiába élünk a 21. században, a párlat eredeti, 17. századi receptje korokon átívelően jól sikerült, és ma is lelkesen kortyolgatják az édes rumra szomjazó rajongók. Az első változatát a legenda szerint a Nyugat-Indiai Társaság tagjai, vagyis kalandvágyó tengerészek alkották meg, akik eredeti, natív karibi hozzávalókat kevertek a rumjukba, majd azt Bumbunak nevezték el. A párlat ma is megőrizte originalitását, miközben nem kevesebb, mint 400 év tapasztalata szunnyad benne, hosszú évekig ér el tökéletes teljességéhez a Kentucky Bourbon tölgyfahordóban. Lényege a melasz sűrűn áramló édessége és a fűszeres, fahéjas vanília, amelyből kikacsint a kóstolóra a csoki és az égetett cukor is. Még gourmanszerűbb élményt ad a méz áramlása a nyelven, megspékelve a nagy összképet egy kis csokoládés naranccsal. A Bumbu The Original Rum egy olyan palackba zárt finomság, ami Houdini mesternek is bejönne!
David Copperfield Magna Cum Laude Opyyum Likőre
Az 1956-os születésű David Seth Kotkin – művésznevén David Copperfield – a világ legnagyobb illuzionistájaként vonult be a köztudatba. 40 éves pályafutása során 11 Guiness-rekordot ért el, és csillagot kapott a Hollywood-i Hírességek sétányán. Legnagyobb illúziói közé tartozott 1981-ban egy Learjet repülőgép eltüntetése, egy másik alkalommal meg a Szabadságszobor lett láthatatlan egy időre az illúziójában. Máskor meg Copperfield a Grand Canyon fölött lebegett, átsétált a Kínai Nagy Falon, és megszökött az Alcatrazból.
Copperfieldnek sosem kellett a szomszédba menni pár hihetetlen mutatványért: 2001-ben a Fehér Házban egy rendezvényen Jennifer Lopezt énekesnőt fűrészelte 6 darabra, aztán ismét összeállította a testét – senki sem tudja, hogyan. David Copperfield szereti rejtelmes messzeségbe burkolni a titkait: mágikus fortélyainak hátterét nikkellemezekbe vésték a Holdon, az Arc Mission Alapítványának holdkönyvtárának részeként 2019-ben.
Nagy kérdés, melyik párlat passzol a legjobban napjaink legnagyobb élő illuzionistájához. David a mutatványaival egyfajta kellemes kábulatba ringatja a közönséget, így a mákos zamatokból építkező Magna Cum Laude Opyyum Likőr lenne számára a kézenfekvő választás. David Copperfield több gigászi méretű építményt eltüntetett már munkássága során, ám a Magna Cum Laude Opyyum Likőr édes mákos zamata olyan csodás, hogy ez tűnne el a lehető leggyorsabban a mágus közelében, ha rendezne egy varázslatos bulit valamelyik birtokán, annyira természetfeletti tökéletességgel bírnak az ízei. A máklikőr egyébként 30%-os és 50%-os alkoholtartalommal is elérhető az iDrinks üzleteiben, így mi magunk dönthetjük el, milyen erősségű kortyokkal szeretnénk megörvendeztetni magunkat vagy vendégeinket.
Egy ébenfekete varázsnedű, amiben mákos-pálinkás ízek keringenek. Ez a Magna Cum Laude Opyyum Likőr, ami egy varázsló erejével delejezi az ízlelőbimbókat! Már csak azért kihagyhatatlan tétel, mert a párlat egyszerre tárja fel a magyar mák és az autentikus hungarikum, a pálinka csodás együttállását az aromakarakterben, felsorakoztatva mindkét oldal nemes erényeit.
A Magna Cum Laude Opyyum Likőr magyar földön készül, és megtalálta a mák és a pálinka legfinomabb találkozási pontját! E vívmány a Keresztúri Pálinka Manufaktúrának köszönhető, ezáltal került desztillálásra a Mácum, egy mennyeien finom mák alapú különlegesség. Készítésekor a gyümölcsös pálinka lefőzését követően mákos ágyon áztatják a pálinkát, így az a mák illatát, valamennyi aromáját magába szívja, mintha mindig is „egyivású” lett volna a pálinkával.
A likőr a hazai gyümölcsökből meríti kifinomultságát, ám mégis a minőségi mák teszi fel benne a pontot arra a bizonyos i-re, ebben teljesednek ki a desztillátum ínyenc ízei. A gyümölcspálinka édességének extra jót tesz mák egzotikus – már-már mágikus – varázslata. A szolid gyümölcsösséget tüzes jelleg kíséri, markáns és erős lecsengéssel.
A boszorkány Vylyan Boszorkány bora
Úgy is lehet hátborzongató horrorfilmet rendezni, hogy nem a vérengzésre, hanem a lélektani hadviselésre, a történelmi háttérre és a mágiára összpontosít az alkotó! Erre kínál vizuális bizonyítékot Robert Eggers filmje, A boszorkány. A sztori hátterét a 17. század boszorkányoktól való rettegése adja. Egy végtelenül vallásos családot kiközösítenek New Englandban, így a vadon elhagyatott, erdő melletti területén hozzák létre a saját farmjukat. Ahol gyermekrablás történik, furcsa események alakulnak ki az állatokkal, és elszabadulnak a rémálomszerű események, mindenki paranoiássá válik. A családtagok idővel boszorkányok tevékenységére gyanakodnak, egymást vádolják misztikus rémtettekkel. Kiderül, hogy egy boszorkány áll az események hátterében, aki a film végén a levegőben lebeg, és paranormális oldalra áll, hátrahagyva családját.
Egy ilyen vérfagyasztó alkotáshoz stílszerűen a Vylyan Boszorkány borát ajánljuk. A magyar borkészítő brand a boszorkányság elevenébe talál ezzel a finomsággal, hiszen ez palackban sejtelmesen patakzó, földöntúlian finom elixír kering, ami jól mutat a különleges borokra szomjazók asztalán.
„Boszorkányok márpedig nincsenek!” – mondá egykor, pontosabban a középkorban Könyves Kálmán királyunk. „Boszorkányok márpedig vannak!” – mondhatnánk napjainkban, hiszen kiderült, hogy Villányban igenis van egy ilyen „boszis” hangolású nedű, a Vylyan Boszorkány. Míg a boszorkányok alapjáraton telis-tele vannak rontó bűbájjal és más mágikus praktikákkal, eme villányi palack leginkább gyümölcsösen élénk savakkal teli, csaknem szétrobban a citrusosságtól. Ezért válik a lehető legtökéletesebb aperitifek egyikévé a fehér húsokhoz, halakhoz és sok más földi jóhoz, amit a magyar és nemzetközi gasztronómia prezentálhat az asztalon. A Vylyan Boszorkány egy gyümölcsösségben tobzódó reduktív bor, a könnyedebb borok fanatikusainak. Olasz rizling, Chardonnay és rajnai rizling háziasításával készült, főleg a citrusfélék aromavilágát megidézve.
Könnyed varázslatossága frenetikusra sikerült; ne lepődjünk meg, ha kortyait követően egy seprőre ugrunk, és hirtelenjében a felhők között találjuk magunkat. Mert boszorkányok márpedig vannak, Vylyanék ismét nagyon jó bort alkottak, ebben a műfajban is!
A telekinézisről ismert Uri Geller Monkey 47 Ginje
Az osztrák-magyar származású illuzionista mágikus mutatványaival hívta fel magára a figyelmet, és nálunk is tartott egy látványos tévésorozatot, amelyben nagy meglepetésre többen képesek voltak kanalat hajlítani. Fő képességei közé tartozik a tisztánlátás és az érzékszerv feletti érzékelés. Állítólag a CIA is tesztelte Uri Geller paranormális képességeit, és megállapították, hogy rendelkezik néhány titokzatos adottsággal. Egyszer hipnózis alatt Uri Geller azt vallotta, hogy képességeit földönkívüliektől kapta, bár később tagadta ezeket a mondatokat.
A tévéműsorokban Uri Geller gyakran hajlított kanalakat, a beszélgetőpartnerei rejtett rajzairól is beszélt. Képességei révén kitalálta, amiket tőle függetlenül vetettek papírra a résztvevők, máskor meg akaraterejével állított le vagy gyorsított fel óramutatókat, a pszichokinézise által (a gondolataival mozgatott órákat).
Senki sem tudja, honnan származnak Uri Geller adottságai, egy dolog azonban bizonyos: van egy hozzá hasonlóan német területről érkező párlat, amely annyira fenséges ízeket vonultat fel a Fekete-erdő botanikai ízeiből, hogy a híres illuzionista azonnal magához húzná a telekinézissel a bárpultról. És abban is biztosak vagyunk, hogy kóstolás után sem hajlítaná meg a Monkey 47 Gin palackját, mert elementárisan finom ízekkel kering a palackban, és mindenkit elbűvöl a finomságával, akárcsak egy ügyes mágus.
Minden nagy telekinetikus maga felé hajlítja a poharát, de a Monkey 47 egy olyan fenomenális ital, amivel senki nem „majomkodna”, inkább megízlelné a zamatát! Uri Geller is széles mosollyal kortyolgatná ezt a hamisítatlan fekete erdei csodát, amely bővelkedik a helyi erdők-mezők változatos ízeiben. Bár a gingyártás forrásvidéke Hollandia, onnan később átkerült brit földre, és újonnan most már azt is elmondhatjuk, hogy a németeknek sem kell szerénykednie e téren! Mivel Schwarzwaldban, a Fekete-erdő szívében létesült napjaink egyik parádés lepárlója, ahol kiváló stílusérzékkel „sajtolják ki” az ezerarcú botanikai környezetből a lehető legfinomabb zamatokat és illóanyagokat a ginekben, amiket csak a természet adhatott. A közhelyes gines kompozíciók helyett a németek mertek újat mondani, és valami varázslatossal előrukkolni a szcénában, a változatos aromákkal tarkított Monkey 47 Ginben.
Az aromák német keresztútján életre kelt egy 47%-os párlat, amelyben összesen 47 komponens gondoskodik a sokrétűségről, extra illatos és fűszeres ízeket bevetve az aromaszerkezet formálásában. Így esett, hogy az illatban a bázisnak számító borókán túlmenően felbukkannak a lüktetően üde citrusos fuvallatok, rengeteg fás és füves felhővel, kiegészülve a Fekete-erdőre jellemző fenyőgyantás jegyzetekkel. Kóstolásakor mélyebb benyomást meríthetünk a gyógynövényes és könnyedebb fűszeres jegyzetek egybekapaszkodásáról. A kortyokban egybesimul a citrusosság és a fűszeres jegyzetek fortissimója, és tényleg úgy érezhetjük, mintha megkóstoltunk volna egy komplex fenyőerdőt. Lecsengésekor rendületlenül áradnak a száraz hullámok, a fás-fenyős ízek szenvedélyes hömpölygésével.
Egy komplex ízekkel hódító, szemet gyönyörködtető párlat felér egy varázslattal a bárszekrényen! Kóstolás után pedig gyakran elbűvöli, egy teljesen más aromavilágba csábítja vendégeinket, legyen szó barátainkról vagy családtagjainkról! Egy különlegességével már-már mágikus koktél elvisz minket az ázsiai dzsungelbe, meghajlítja a hétköznapi életünket, mint Uri Gellert a kanalat, és eltünteti a hétköznapok szürkeségét, akárcsak David Copperfield a repülőgépet. Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és kollégáink segítenek megtalálni az ízléséhez legjobban illő párlatokat, legyen szó rumról, ginről, whiskyről vagy más párlatokról.