Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 10.000 Ft-tól

ingyenes

12 vodka, ami beránt, mint egy fekete lyuk - II.rész: A Ciroctól a Stolichnaya vodkáig

12 vodka, ami beránt, mint egy fekete lyuk -  II.rész: A Ciroctól a Stolichnaya vodkáig

A végtelenbe és tovább! – ezzel a szlogennel is jellemezhetnénk a világegyetem gigászi méretű vándorait, akik jelenleg a kozmosz legveszélyesebb gravitációs csapdáit jelentik. Megbolondul bennük az anyag szerkezete, összezavarodik a téridő, ám az emberiség mégis képes információt nyerni ezekről az óriásokról! Az utóbbi idők egyik legnagyobb szenzációja, hogy Katie Bounan és csapata kifejlesztett egy algoritmust, amellyel lefényképeztek egy működő fekete lyukat.

Ez ütött szöget a fejünkbe: vajon milyen vodkák hatnak a fanokra olyan ellenállhatatlan gravitációs vonzással, mint egy fekete lyuk a környékére tévedő űrhajóra?

Ciroc vodka: átjáró egy másik univerzumba?

A fizikusok között régóta megy a veszett spekulálás, hogy a fekete lyuk örökre elnyeli a fizikai anyagokat, vagy létezik-e visszatérés a kozmosz gigászi kelepcéből. Mert vannak olyan nézetek, amik szerint a black hole gerincén vannak úgynevezett fehér rések, ahol kiszökhet a betévedt anyag, csak nem az eredeti világába jut rajta vissza, hanem egy másik univerzumba (a Sliders és a Csillagkapu előszeretettel merítettek ebből az elméletből).

Ha jó érzékkel választunk vodkát, akkor részünk lehet egy olyan utazásban, amely egy ízesebb, izgalmasabb aromákkal rendelkező világba vezet. Egy ilyen téridőváltó tripre remek példa a Ciroc vodka. A Ciroc vodka ízlelgetésekor elmerülhetünk a szőlő jellegzetesen lágy illatában és friss, üde zamatában, amelyhez kifinomult citrusosság társul. A vodka elegáns és letisztult íze a fehér szőlőszemek energikusságából merít, letisztult ízében kibontakozik a telt gyümölcsösség tökéletes összhatása. De a legfontosabb a Ciroc-dimenzió kapuőre, a szőlő!

A Ciroc a világ egyik első olyan vodkája, amelynek az alapanyaga nem az egyik gabonafajta vagy valamelyik burgonya, hanem a szőlő. Sajátos ízvilágát a Cognac régióból származó Ugni Blanc típusú szőlők és a Ciroc lelkét adó Mauzac Blanc szőlőfajta ötszörös desztillálása adja. A Ciroc a szuperprémium szegmens vezető márkája, amely a szőlő által eltér a vodkák megszokott sajátosságaitól, és páratlan alternatív univerzumot alkot: rendkívül lágy, tiszta ízhatású, és enyhén citrusos illatú.

Szóval kalandra fel, és kóstoljuk meg a Cirocot!

 

A Nemiroff Premium vodka görbíti a teret

A fogyasztók csak Fekete Nemiroffként emlegetik a nemes ukrán vodkát, ami zseniális példa az illatos kömény és az aromás méz bátor egyesítésére. A Nemiroff Premium vodkát készítő Nemiroff az ukrán alkohol exportőrök éllovasa, a Nemirov városából származó szupervodka hagyományai pedig ősi hagyományokra tekintenek vissza (na persze nem a kőkorszakig). Alapja a helyi termesztésű gabona, és a tiszta természetes víz, amiből a vodkaszakértők kialakítottak egy olyan különleges karakterisztikájú italt, ami utolérhetetlen a maga műfajában. A Nemiroff illatában a tiszta, lekerekített illatok dominálnak, amelyet csekély köményes fűszeresség kísér, ám a szolid mézes édesség is megmutatkozik. A páratlan ízvilágú vodka ízében emellett enyhe fűszeresség is érezhető, amely összefonódik egy lágy mézes zamattal.

A fekete lyukak működésének egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy görbítik a teret. Stephen Hawking rávilágított arra, hogy a szupermasszív kozmikus képződményhez közeledve a téridő görbülete végtelenné válik, és a jelenséghez közeledő fény nem tud menekülni, hanem beáll egy körpályára, végtelenné válik, és mindig befelé fog haladni a lyuk belseje felé.

Hasonló a helyzet akkor is, ha megkóstolunk egy Nemiroff Prémium vodkát: a legtöbb prémium italkedvelőnek annyira megtetszik, hogy időre-időre  vissza akar majd térni a Nemiroffhoz egy-egy nemes kortyra, és az a jó hír, hogy ehhez nem is kell végtelen pályára állnunk!

 

A Zubrówka felmelegít, mint a fekete lyukak forró belső terei

Ha száraz vodka, akkor Zubrówka! – sok prémium vodka-geeknek egyből ez jut az eszébe, amikor a kategória kimagasló minőségű italára gondol. Illatát és ízét leginkább a lengyel Bialowieza Nemzeti Parkban található bölényfű kivonat határozza meg. Valamennyi Zubrówkás üveg tartalmaz egy szálat ebből a ritka gyógynövényből, a bölény fűszálból, ami mára az ital védjegyévé vált. A helyi herbáriumok szerint ezt a füvet minden nyáron kézzel szedik, majd a napon szárítják, ezért minden korty Zubrówka vodka a lengyel természet különleges ajándéka.

A lengyel vodka illata kellemesen lágy és tiszta, letisztult jellegéhez pedig enyhe fűszeresség társul. A Zubrówka finom ízjegyeinek lecsengése közepesen hosszú és melengető benyomást kelt az emberben. Egy hideg estén tehát ideális választás a Zubrówka, mert felmelegíti az ember testét és lelkét – szerencsére mindezt nem olyan végtelenül forró módon teszi, mint egy fekete lyuk, amelyben a hatalmas gravitáció miatt elképesztően magas hőmérséklet uralkodik, amitől nyomban porrá égnénk (többek között ezért nem terveznek még turistautakat a fekete lyukakba).

 

A Russian Standard Imperial vodkával megáll az idő

Einstein óta tudjuk, hogy a gravitáció a téridő torzulása, de ugyanerre egy jó orosz vodka is képes! Kortyolgatása közben repül az idő a családtagokkal és a barátokkal, és olyan különleges ízélményekben lehet részünk, mintha egy fekete lyukba zuhanva kitágultak volna a hagyományos érzékelési tartományunk határai. A fizikusok azt mondják, hogy a fekete lyuk közelébe kerülve az emberben lassul az idő tapasztalása, de ezért szerencsére nem kell szkafanderbe bújni, majd hipersebességgel kilőni magunkat az űrbe, mert a Russian Standard Imperial vodkával is megvalósítható.

A Russian Standard Imperial vodka aromái és illatai egy olyan nyugodt, kellemes hangulatba ringatják az embert, hogy egy rövid időre megszűnik a hétköznapi mókuskerék feszítő tempója, és a némi slow jegyében ellazulhatunk, miközben élvezzük az ízeket.

A Roust Vodka Distillery búzából főzött fenséges itala már az illatával kiragad minket a hétköznapi valóságból: rendkívüli kifinomultsága, hihetetlen eleganciája és kiváló vodkajegyzetek gondoskodnak arról, hogy a Russian Standard Imperial vodka teljesen elvarázsoljon minket. A királyi vodka a fagyos orosz északi tavak selymesen finom vizéből készült, méghozzá nyolcszoros lepárlással és exkluzív kristálykvarc szűrőrendszer használatával. Színe kristálytiszta, hosszú lecsengésében pedig a könnyed hatások érvényesülnek. A vodka ragyogó értékeit önmagában fogyasztva csillantja meg a legtökéletesebben, de prémium minőségű koktélok alkotóelemeként is egészen kiváló.

Kóstolja meg a Russian Standard Imperial vodkát, amellyel tényleg megáll az idő!

 

 

Skyy vodka: a határ a csillagos ég!

Egy fiatal és sikeres italról beszélünk, amelynek a gyártása 1992-ben kezdődött San Franciscóban. Tisztaságát és bársonyos ízeit a four columnak, azaz négy oszlopos gyártástechnológiának és a háromszoros szűrésnek köszönheti. A Skyy vodka tisztaságát remekül jellemzi, hogy jóval kevesebb szennyeződést tartalmaz, mint a piacon lévő legtöbb versenytársa, exkluzivitását pedig még magasabb szintre emeli a szemet gyönyörködtető mélykék üveg eleganciája.

Szolid illatában a citrusosságé és a tiszta jegyeké a főszerep, bársonyos ízei pedig a világ egyik legjobb koktélalapjává teszik az italt. A Skyy vodka előtt a jövőben még hihetetlen fejlődési lehetőségek rejlenek. Olyan végtelenek, mint amilyenek a fekete lyukak gyomrában tomboló felmérhetetlen erők!

 

Egy téridőn átívelő vodka: a legendás Stolichnaya

A második világháború idején ezzel a bátorságcsinálóval fokozták az orosz katonák harci kedvét, hogy megakadályozzák a német hadsereg sztálingrádi előrenyomulását (és mindenki emlékszik, mi lett a történet vége: Hitler kudarcot vallott, a Stolichnaya ereje meg diadalmaskodott). A Stolichnaya egy annyira nemes adrenalinpörgettyű, amivel akár egy űrutazáshoz is kedvet kaphatunk, csak egy fontos dologra kell figyelni: nehogy túl közel kerüljünk egy szupermasszív fekete lyuk eseményhorizontjához, mert könnyen egy szívószál kellemetlen végén találhatjuk magunkat!

A Stolichnaya annyira klasszikus, hogy a prémium italok kedvelőinek egyből a vodka jut róla az eszébe. Nem az az ital, amit lassan, ráérősen szürcsölgetünk, hanem egy gyönyörűséges pohárban, jéggel és citromkarikával invitáljuk az ízlelőbimbóinkhoz, és egy merész húzással hajtjuk le, majd olyan elementáris erővel száguld a szervezetünkben, amilyen szenvedélyes hevességgel a fekete lyuk szippantja magába a fizikai anyagot. De mitől ilyen népszerű a Stolichnaya?

A gabonából megálmodott ital csodás aromáiban a mályvacukor, az ásványok és a citrusok lendületes illatai uralkodnak, a Stolichnaya lecsengésében pedig enyhén édeskés, élénken fűszeres zamatok bontakoznak ki.

 

A világegyetem végtelen, ám a legjobb vodkák kínálata meghatározható egy fizikailag belátható területen, az iDrinks szinguláris vodkamagjában. Fedezzen fel még több megállíthatatlan gravitációval rendelkező vodkát.